You are currently viewing ‘Sousou no Frieren’ manga kap anime adaptációt

‘Sousou no Frieren’ manga kap anime adaptációt

A Shogakukan kiadó kedden megnyitotta Kanehito Yamada és Tsukasa Abe Sousou no Frieren (Frieren: Beyond Journey’s End) című mangájának anime-adaptációjának hivatalos weboldalát, és bemutatta a bejelentő képanyagot.

Yamada és Abe 2020 áprilisában kezdte el sorozatban megjelentetni a fantasy-kalandmangát a Shounen Sunday magazinban. A Shogakukan június 17-én szállította ki a nyolcadik kötetet, a kilencedik kötet pedig a tervek szerint szeptember 15-én jelenik meg. A sorozat összesített példányszáma több mint 7,2 millió kötet.

A VIZ Media 2021 februárjában licencelte a mangát angolul, és július 19-én adta ki az ötödik kötetet. A hatodik kötet megjelenését október 18-ra tervezik.

A Sousou no Frieren a Kono Manga ga Sugoi! 2021-es és 2022-es kiadásának rangsorában a férfi olvasók kategóriájában a második és a hatodik helyen végzett, és elnyerte a 14. Manga Taisho díjat. A mangát jelölték a 45. és 46. Kodansha Manga-díjra is.

Szinopszis

A démonkirályt legyőzték, és a győztes hőscsapat hazatér, mielőtt feloszlana. A négyes – Frieren mágus, Himmel hős, Heiter pap és Eisen harcos – visszaemlékezik évtizedes útjukra, amikor elérkezik a pillanat, hogy elbúcsúzzanak egymástól. Ám az idő múlása az elfeknél másképp zajlik, így Frieren szemtanúja lesz, ahogy társai lassan, egyenként elmúlnak.

Halála előtt Heiternek sikerül egy Fern nevű fiatal emberi tanoncot rászednie a Frierenre. Az elf szenvedélyétől hajtva, hogy számtalan varázsigét gyűjtsön, a páros látszólag céltalan utazásra indul, és újra felkeresi azokat a helyeket, amelyeket a hajdani hősök meglátogattak. Útjuk során Frieren lassan szembesül azzal, hogy sajnálja az elmulasztott lehetőségeket, hogy mélyebb köteléket alakítson ki az időközben elhunyt bajtársaival.

Vélemény, hozzászólás?