You are currently viewing OVERWATCH 2 információk: Hősök feloldása, Battle Pass és még sok minden más

OVERWATCH 2 információk: Hősök feloldása, Battle Pass és még sok minden más

A Blizzard a következőket írta:
Az Overwatch 2 október 4-én jelenik meg, és új korszakot nyit a játékban. A változtatásainkkal támogatjuk céljainkat, hogy több tartalmat juttassunk el a játékba, méghozzá rendszeresebben, miközben minden eddiginél több játékosnak segítünk megtapasztalni az Overwatch-univerzumot.

Az Overwatch 2 ingyenes játékra való áttérése, valamint a cross-platform cross-progression lehetővé tétele azt jelenti, hogy bárki hozzáférhet a játékhoz és csatlakozhat a barátaihoz, méghozzá ingyen, ami miatt hihetetlenül izgatottak vagyunk. Ugyanakkor tudjuk, hogy ez egy nagy átmenet, amely sok változással jár.

Egyik célunk, hogy a játékunk rengeteg szórakozást és kifejezési lehetőséget biztosítson, függetlenül attól, hogy mennyit költesz – még akkor is, ha úgy döntesz, hogy egyáltalán nem költesz semmit. Az Overwatch 2 megjelenésekor többet fogunk nyújtani egy csapásra, mint az eredeti játék 2016-os megjelenése óta. Ez három új hőst tartalmaz, amelyek mindegyike azonnal elérhető lesz a visszatérő Overwatch-játékosok számára, akik az első vagy a második szezonban jelentkeznek be.

Megértjük, hogy sok kérdésetek van azzal kapcsolatban, hogyan fog működni az élő szolgáltatásunk. Ezért itt vagyunk, hogy válaszoljunk rájuk!

ÚJ SZEZONÁLIS MODELL

Az Overwatch 2 egy szezonális modellre vált át, amelyben kilenc hetente tervezünk új tartalmat szállítani a játékba.

Overwatch szezonális modell

Minden szezonban sok felfedeznivaló lesz – új élmények és játékmódok -, és jellemzően vagy egy új hőst vagy egy új pályát hoz, minden szezonban váltakozva. Minden szezonban lesz egy új Battle Pass, mindegyik egyedi témával és akár több mint 80 feloldható kozmetikai szintel. Azt is tervezzük, hogy minden szezon kezdetét arra használjuk, hogy a legtöbb hős egyensúlyi változtatást elvégezzük, hogy minden mindig frissnek és különállónak tűnjön.

Ezzel az új szezonális modellel a Loot Boxok eltűnnek az Overwatch 2-ben, és az új játékon belüli boltunk lehetővé teszi, hogy pontosan azt vásárolj az új virtuális valutánkkal, az Overwatch Coins-szal, amit szeretnél – amit látsz, azt fogod kapni. A bolt minden héten kiemelt kozmetikai tárgyakat kínál majd minden játékosnak, és az első szezonban sok ilyen kozmetikai termék egy cyberpunk témát követ majd. A jövőbeni szezonokban más-más témájú kozmetikumokat fogunk kapni.

Overwatch cyberpunk cosmetic

Ezen kívül a boltban lesz egy “Csak neked” részleg, amely személyre szabott ajánlatokat tartalmaz majd aszerint, hogy mit szeretsz játszani és felszerelni a játékban, valamint váltakozó csomagokat. Ez a lehetőségünk arra, hogy rendszeresen különböző tárgyakat mutassunk be, és megünnepeljük a különleges alkalmakat és pillanatokat. Az első néhány szezonban a “Csak neked” bolt és a forgó csomagok az eredeti Overwatchból származó tárgyakat tartalmaznak majd, hogy a játékosok szükség esetén bepótolhassák a lemaradásukat

A Battle Pass mindenki számára ingyenes, és a boltban választhatod a prémium Battle Passra való frissítést, hogy feloldhasd a prémium jutalmakat – merüljünk bele, hogyan fog mindez működni.

Bemutatjuk a Season One Battle Pass-t

A Battle Pass működésének magyarázatához konkrét példákat fogunk használni a Season One Battle Passból.

Célunk, hogy a játékot igazságosnak, élvezetesnek és kifizetődőnek érezzük, akár úgy döntesz, hogy pénzt költesz a prémium Battle Passra, akár nem. Csapatunk keményen dolgozott azon, hogy ne csak az általad elvárt kozmetikumokat, hanem az Overwatch-univerzum számára vadonatúj kozmetikai típusokat, például névkártyákat, bűbájokat és ajándéktárgyakat készítsen, és ezek közül néhány jutalom mindenki számára elérhető lesz a Battle Pass ingyenes sávján keresztül. Ha a szezonban egy új hős is megjelenik, akkor azok az ingyenes Battle Pass pályán keresztül lesznek megszerezhetőek.

season 1 battle pass

 

Az első szezonban mindenki, aki bejelentkezik játszani, automatikusan megkapja a Junker Queen és a Sojourn játékokat, függetlenül attól, hogy új vagy visszatérő játékosról van szó. Azok a játékosok, akik az eredeti Overwatchot birtokolják, Kiriko-t is megkapják a Founder’s Pack révén, amit a második szezon vége előtt kell beváltaniuk a bejelentkezéssel.

A Season One Battle Pass a következő feloldható ingyenes jutalmakat tartalmazza 20 szintben, amelyek a több mint 80 szint között oszlanak el:

overwatch characters
 • A legújabb támogató hős, Kiriko (az új játékosok számára, akiknek még nincs meg)
 • 2 epikus skin
 • 1 fegyver charm
 • 2 ajándéktárgy
 • 1 kiemelt intró
 • 14 további tárgy (emotok, győzelmi pózok, névkártyák, spray-k, játékos ikonok stb.)
 • Prestige Tier címek (8 megszerezhető cím, amelyek csak a teljes passz teljesítése után érhetőek el)

Season One Prémium Battle Pass

Minden szezonban lesz egy Prémium Battle Pass pálya a játékosok számára, akik még több jutalmat szeretnének szerezni. A Prémium Battle Pass 60 további (összesen 80) szint feloldását teszi lehetővé, köztük az első Mythic-szintű skinünket és számos más prémium kozmetikai tárgyat. Ha a szezonban egy új hős jelenik meg, a Prémium Battle Pass megvásárlásával azonnali hozzáférést is kapsz ahhoz a hőshöz, ráadásul az egész szezonra szóló Battle Pass tapasztalati lökést és további kozmetikai jutalmakat is kapsz.

Az első évad prémium pályája azonnali hozzáférést biztosít az új játékosok számára Kirikóhoz, és több mint 60 feloldható kozmetikumot tartalmaz, köztük hat vadonatúj legendás skint és a vadonatúj Cyber Demon Genji Mythic skinjét.

overwatch premium battle pass

Különösen izgatottak vagyunk a Mythic skinek miatt: a skinek egy teljesen új szintje az Overwatch 2-ben. Ezek a skinek túlmutatnak a már meglévő legendás skineken .Az első Mythic skinünk, Genji egy rendkívül testreszabható Cyber Demon skin, amely különböző színsémákat és mintákat tartalmazó rétegeket tartalmaz, amelyeket kombinálhatsz, és amelyek mindegyike különböző színsémákat és mintákat tartalmaz. Azt tervezzük, hogy minden szezon Battle Pass-jában egy új Mythic skin lesz.

A Season One Premium Battle Pass a fenti ingyenes jutalmakon kívül a következő feloldható jutalmakat tartalmazza:

 • Azonnali hozzáférés Kirikóhoz
 • 20% XP Battle Pass Boost
 • 1 mitikus skin
 • 5 legendás skin és 1 epikus skin
 • 3 Play of the Game intró
 • 4 Weapon Charms
 • 3 Emote
 • 3 ajándéktárgy
 • 6 póz
 • 6 névkártya
 • 30+ további kozmetikai jutalom

A prémium Battle Pass 1000 Overwatch érmébe kerül (ami 10 USD-nek felel meg) – ezeket az érméket közvetlenül is meg lehet vásárolni, vagy a heti kihívások teljesítésével is meg lehet keresni. A Watchpoint Pack tulajdonosok automatikusan feloldják a Season One Premium Battle Pass-t.

Battle Pass fejlődés

A Battle Passban mindenki egyszerűen a játékkal, valamint a napi és heti kihívások teljesítésével jut előre, amelyek jelentős XP-t kínálnak. A Battle Passban gyorsabban is haladhatsz, ha csoportosulsz, ami + 20%-os XP-boostot ad a meccsek XP-jén. Ha a szezon későbbi szakaszában úgy döntesz, hogy megszerzed a prémium Battle Pass-t, akkor az összes korábban megszerzett prémium fokozatot automatikusan ekkor oldod fel.

Azok, akik teljesítik a szezon Battle Pass-ját, tovább fejlődhetnek a presztízs-szinteken. A Prestige jutalmak feloldása hosszabb időt vesz igénybe, de az első évadban összesen 8 egyedi hős címet jutalmazzák, amelyeket felszerelhetsz a névjegykártyáidon. Az egyes Prestige tier címeket csak abban az évadban szerezheted meg, amikor azok elérhetőek: például a második évadban nem szerezhetsz Season One címeket.

ÚJ HŐSÖK

Az Overwatch 2 megjelenésével 35 hősre bővül a névsorunk, mivel Sojourn, Junker Queen és Kiriko is csatlakozik a harchoz. Miközben új hősöket építünk, és a meglévő szereplőgárdát kiegyensúlyozzuk az új 5v5 PvP-élményünkhöz, megváltoztattuk a hősök tervezésének megközelítését, hogy különböző hősökkel és stratégiákkal befolyásolhassátok a meccseket. Ez azt jelenti, hogy csökkentjük a hősök specifikus kemény ellenpontjainak jelenlétét.

Például az eredeti Overwatchban – különösen a magasabb képzettségi szinteken – a legerősebb módja annak, hogy kikapcsolj egy nagyszerű ellenséges Tracer-t, aki a támogató sorodba merül, az volt, hogy átváltottál Cassidyre. Ha ez a Cassidy játékos elég hatékony volt, a Tracer akár szükségét is érezhette, hogy maga is átváltozzon, hogy elkerülje ezt a kemény ellenszert. Bár az Overwatch 2 hőseinek mindenkinek meglesznek a maga egyértelmű erősségei és gyengeségei, és egyes hősök hatékonyabbak lesznek mások ellen, úgy gondoljuk, hogy a játékunk jobban megy és szórakoztatóbb kevesebb kemény ellenpontozással és a hatékony hősválasztások szélesebb skálájával. További előny, hogy a személyes kedvenc hőseid gyakrabban lesznek életképesek. Ez a filozófia vezérel minket a továbbiakban.

Ez azt is jelenti, hogy amikor egy új hős kerül bevezetésre (Kirikóval kezdve), néhány hétig késleltetni fogjuk a kompetitív módok bevezetését. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy szükség esetén gyorsan beállítsuk az egyensúlyukat, valamint időt ad a játékosoknak, hogy kísérletezzenek velük.

A hősök tervezésének ezen változása miatt úgy gondoljuk, hogy az új Overwatch 2 hősök Battle Pass rendszeren keresztül történő bevezetése tisztességes a játékosainkkal szemben, tiszteletben tartja a játék versenyzői jellegét, és összhangban van azzal a célunkkal, hogy az Overwatch 2-t élő szolgáltatásként támogassuk a jövőben.

Tehát – pontosan hogyan is lépnek be az új hősök az Overwatch 2 harcába? Az új hősök mindenki számára az Overwatch 2-ben az 55. Tier szinten debütálnak a Battle Pass ingyenes pályáján. A prémium Battle Pass pályán azonnal feloldódnak.

Az új hősök jellemzően minden váltakozó évadban megjelennek, kivéve az első és a második évadot, amelyekben egy-egy új hős lesz látható. Ezt követően a negyedik és a hatodik évadban tervezünk új hőst.

A korábbi szezonokban bevezetett hősökre a jövőbeni szezonokban is lesz mód, így mindenkinek lehetősége lesz arra, hogy játékkal szerezze meg ezeket a hősöket: ez vonatkozik azokra a játékosokra, akik a jövőbeni szezonokban kezdenek el játszani, és azokra a játékosokra is, akik a korábbi Battle Pass-okkal nem lépték meg eléggé a hős feloldásához. A korábbi szezonok hőseit speciális új kihívásokon keresztül lehet majd megszerezni, vagy közvetlenül a boltban lehet majd megszerezni őket Overwatch érmékkel.

ÚJ TÉRKÉPEK ÉS KORLÁTOZOTT IDEJŰ ESEMÉNYEK

Az Overwatch 2 már bejelentett új pályái – Circuit Royal, Colosseo, Midtown, New Queen Street és Paraíso – mellett az első évadban egy új, Portugáliában játszódó push térképet, az Esperança-t is bemutatják. Az összes térkép mindenki számára elérhető, és a továbbiakban általában minden váltakozó szezonban új térképet vezetnek be.

Overwatch Esperança map

A korábbi korlátozott idejű játékmódokat is felelevenítjük, és már az első szezonban újakat üdvözölhetünk, amelyek között lesz az új “Wrath of the Bride” Junkenstein esemény is. Az első évad eseményéről hamarosan többet is megosztunk.

Junkenstein's Revenge Wrath of the Bride

MI KÖVETKEZIK?

Ahogy együtt haladunk előre az évszakok során, van néhány nagy pillanat, amit már alig várjuk, hogy megoszthassunk veletek: Az Overwatch egy nagy univerzum, rengeteg lehetőséggel. Már fejlesztés alatt állnak az új alapvető játékmódok és egy sor új pálya, és tervezzük, hogy 2023-ban később elindítjuk az egyik új játékmódot.

Alig várjuk, hogy 2023-ban a PvE-t is megoszthassuk veletek. Csapatunk továbbra is nagy hangsúlyt fektetett erre, és alig várjuk, hogy megosszuk veletek, mi következik.

Reméljük, hogy sok kérdésetekre válaszoltunk, és alig várjuk, hogy október 4-én megtapasztaljátok az Overwatch 2-t – a csapat a szívét beleadta ebbe az élménybe, és izgatottan várjuk, hogy veletek együtt vágjunk bele ebbe a kalandba.

Vélemény, hozzászólás?