You are currently viewing Japán tésztaételek (日本のパスタ料理)

Japán tésztaételek (日本のパスタ料理)

Október 25. a tészta világnapja.
A tészta világnapját 1995-ben hozták létre, hogy megemlékezzenek az 1995. október 25-én Rómában, Olaszországban megrendezett “Első Tészta Világkongresszusról”. Ezen a napon világszerte különböző rendezvényeket tartanak, hogy közvetítsék a tészta varázsát: az ember által ismert egyik legfinomabb és legsokoldalúbb étel.
Akkor mi a helyzet a japán tésztával? Japánban igazi olasz tésztaételeket fogyaszthatsz, amelyek ugyanolyan finomak, vagy még finomabbak, mint Olaszországban, ráadásul a tésztaételeknek egy egyedi műfaja is kialakult, amelyet “japán stílusú tészta.(和風パスタ)”-nak neveznek.
Mi az a japán stílusú tészta? Ez olyan japán alapanyagokkal készült tésztaételekre utal, mint a szójaszósz, miso egyéb fűszerek, valamint a Japánban egyedülálló tenger gyümölcsei és zöldségei, vagy a natto, umeboshi stb.
Van néhány tipikus japán stílusú tésztaétel:
たらこスパゲッティ/明太子スパゲッティ
– Kinoko & szójaszószos spagetti -きのこの醤油味スパゲッティ
– TunaOroshi(tonhal és reszelt daikon retek) spagetti – ツナおろしスパゲッティ
– Shirasu(apró bébi szardínia) spagetti -しらすスパゲッティ
– Natto(erjesztett szójabab) spagetti – 納豆スパゲッティ
Kóstolja meg az Olaszországból származó tészta és a japán konyha együttműködését.

Vélemény, hozzászólás?