You are currently viewing Az új Elden Ring manga, egyszerűen elképesztő

Az új Elden Ring manga, egyszerűen elképesztő

Végre egy teljesen jogos ürügy arra, hogy az Elden Ringről beszéljünk egy anime weboldalon. Az Elden Ring videojátékhoz készült kísérő manga, Elden Ring: The Road to the Erdtree címmel szeptemberben megjelent az első néhány hihetetlenül nevetséges fejezet. A Road to the Erdtree az Elden Ring fő történetének paródiaváltozata. Ez azt jelenti, hogy bár a karakterek, a cselekménypontok és a helyszínek teljesen hűek az eredeti videojáték történetéhez, szinte minden részlet tele van viccekkel, utalásokkal a valós játékszokásokra, és önfeledt beszólásokkal mind az Elden Ring, mind a FromSoftware által fejlesztett többi játék nevetségesebb részeire.

Minden karakter megjelenik

A Road to the Erdtree, a főszereplőt követi, akárcsak maga a videojáték. Ez a karakter azonban, a videojáték karakterétől eltérően, állandó belső párbeszédet folytat és kommentálja a körülötte lévő világot. Sőt, a játékban szereplő számos olyan entitásnak, amelyeknek a küldetésen belüli néhány pillanaton túl nincs sok párbeszédük, a mangában is van szövegük. Például Torrent, a játékosok által az Elden Ringben lovagolt kísértetlovag, rendelkezik némi burkolt párbeszéddel. Ez az első eszköz, amivel a Road to the Erdtree sokkal többé válik, mint egy hagyományos paródia. A Road to the Erdtree ahelyett, hogy egyszerűen ugyanazoknak a fő történeti eseményeknek a kissé viccesebb újramesélését mutatná be, olyan karaktereket is tartalmaz, amelyek a játékban alig voltak aktívak. Ez lehetőséget ad arra, hogy a játék számos alulértékelt elemének személyiséget – bár szatirikus személyiséget – adjon.

Alig múlt el az első néhány fejezet, a játék egyik legfontosabb bossának máris elvégezték ezt az “extra személyiség” kezelést, méghozzá elképesztő eredménnyel. Tekintettel arra, hogy az Elden Ring számos bossja mennyire komoly és intenzív, nagyon kíváncsi vagyok, hogy pontosan hogyan kezeli őket a Road to the Erdtree. Például Melania, a hírhedt boss, akinek a legyőzése néha több száz próbálkozásba is beletelik a játékosoknak, szinte biztos, hogy kap néhány extra furcsaságot.

Mire számíthatunk

Összességében úgy gondolom, hogy az Elden Ring: The Road to the Erdtree remek manga lesz. Csakúgy, mint a videojáték, rengeteg tartalom van benne.Nagyon várjuk hogy, hogyan kezeli játék történetének utolsó részeit, amikor a bossok kezdenek teljesen nevetségessé válni, és az hogy meghalsz, rendszeres. 

Aki nem ismeri a játékot, annak, aki tudja, hogy George R. R. Martin is részt vett a történet megírásában, nem kell meg magyaráznia, hogy mit értek tekervényes alatt. 

Az Elden Ring: The Road to the Erdtree 12 nyelven ingyenesen elérhető online, a FromSoftware egyik anyavállalata, a Kadokawa által kiadott Comic Walker online magazinban. Itt találjátok a mangát!

Vélemény, hozzászólás?