You are currently viewing Az amerikai tengerészgyalogság animés poszterekkel toboroz katonákat

Az amerikai tengerészgyalogság animés poszterekkel toboroz katonákat

Az anime jelenleg valószínűleg a leggyorsabban növekvő szórakoztató médium a világon, és úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok tengerészgyalogsága az anime “erejét” próbálja felhasználni a katonák toborzására. Egy Twitter-felhasználó tweet-jét rengetegen osztották meg, miután posztolt egy fotót egy plakátról, amelynek felirata: “ki állítva egy hivatalos tengerészgyalogsági toborzó standnál”. A képen egy anime lány látható, aki tengerészgyalogos egyenruhát visel. 

anime toborzó

A plakáton szereplő női anime karakter nagyon hasonlít a Violet Evergardenre a névadó franchise-ból és a Fate/Stay Night Saberjére. 

Miután a felhasználó megosztotta a plakátot, újabb képek jelentek meg a neten, amelyek megerősítették, hogy ez valóban valódi, és nem egy szerkesztett kép. 

anime toborzó

Az illusztráció viszont egy első világháborús képen alapul. Az Egyesült Államok Kongresszusi Könyvtárában megnézve kiderül, hogy az eredeti kép 1914 és 1918 között készült, és a következőképpen írják le: “Amerikai tengerészgyalogosok toborzó plakátja, amely egy puskás tengerészgyalogost mutat a dokkoknál járőrözve”. 

anime toborzó

Vélemény, hozzászólás?