You are currently viewing Attack on Titan: Gabi-t imádják Japánban, nem úgy, mint külföldön

Attack on Titan: Gabi-t imádják Japánban, nem úgy, mint külföldön

Az Attack on Titan, utolsó évada jelenleg is adásban van, és Gabi még mindig az egyik legvitatottabb karakter. Sőt, nem tévedek, ha azt mondom, hogy Gabi az egyik legellenszenvesebb karakter az Attack on Titan rajongók körében is. Japánban azonban teljesen ellentétes a helyzet. A japán AoT rajongók úgy tűnik, hogy nem utálják Gabit, hanem inkább egy imádnivaló kislányt látnak benne. 

Mielőtt megnéznénk a japán rajongók néhány kommentjét, bontsuk le, miért nem kedvelik Gabit annyira a külföldiek. Először is, Gabi megölte az egyik legkedveltebb karaktert, Sashát. Úgy szökött meg a Survey Corpsból, hogy szétverte az őr fejét. Nemrég pedig a sorozat főszereplőjének, Eren Yeagernek a fejét is szétlőtte. Szóval több okunk is van arra, hogy ne kedveljük őt. 

Attack on titan gabi

A japán rajongók véleménye azonban nagyban eltér a világ rajongóinak véleményétől. Az egyik népszerű japán közösségi oldalon, a Yaraon! alatt az a téma került szóba, hogy “Gabi őrülten népszerűtlen a külföldiek körében”, és a cikk alatt rengeteg japán rajongó mutatta ki szeretetét Gabi iránt. Íme néhány komment, ami a leginkább kiemelkedett: 

“Gabi az egyetlen karakter, akinek a karaktere fejlődött a sorozat végéig.” 

“Ha a Paradis Island szemszögéből nézzük, nem tudunk neki megbocsátani, de ha Marley szemszögéből nézzük, nem lehet utálni.” 

“Mind Gabi, mind Falco olyan fontos karaktereket teremtett, akik a jövő generációinak hősei lesznek az Attack on Titanon belül.” 

Úgy tűnik, hogy a japán rajongóknak egészen más az ízlése az anime és a manga terén. Attack on Titan manga befejezése vegyes fogadtatásra talált a külföldiek körében, azonban úgy tűnik, a japán rajongóknak tetszik a manga befejezése. Mi a véleményed Gabiról, mint karakterről? Oszd meg velünk a véleményed a komment szekcióban. 

Vélemény, hozzászólás?