You are currently viewing Anime ajánló: King’s Avatar (kínai anime angol felirattal)

Anime ajánló: King’s Avatar (kínai anime angol felirattal)

A King’s Avatar  (全职 高手) Butterfly Blue (蝴蝶 蓝) által írt regény az eSportról. 2013-ban megkapta a legjobb mű címet a Qidian-on. A Tencent, a League of Legends tulajdonosa, 2017. április 7-én adta ki az anime adaptációt. 

A Glory online játékban Ye Xiu, a top tier profi játékos a főszereplő. Kirúgják a csapatából, mivel kapitányként őt hibáztatják a klán rossz teljesítményéért. Miután elhagyta az esport szcénát, munkát talál egy internet kávézóban managerként. Amikor a Glory-nak elindul a tizedik szervere, Ye Xie ismét beleveti magát a játékba 10 év tapasztalattal, de új accountról és eltitkolja valódi kilétét. 

Ám hamar felkelti a profi klánok és az egész szerver érdeklődését, amikor sikert sikerre halmoz és megszerez több szerver first boss killt is. Eközben szárnyai alá vesz pár lelkes, de noob playert is, illetve hűséges pro gamer barátai is segítségére sietnek. Viszont a profi klánoknak is van egy-két szava ahhoz, hogy ki gyűjti be a következő killt…

A King’s Avatar fantasztikus sorozat a pro gamerekről. Logikus a felépítése, érdekes és kidolgozott karakterek szerepelnek benne, miközben az akció, és az animáció is kifejezetten jó (bizonyítva, hogy már remek kínai animék és animátorok is vannak), egy remek történettel a játékokat szerető felnőttekről. Lehet, hogy ez nem az eSport szcéna legjobb ábrázolása, de nem az a célja és mégis meggyőző karakterekkel bír. 

Az én véleményem szerint megéri elkezdeni, pláne ha szeretsz játszani is. Az animét már youtube-on is meglehet találni.

Vélemény, hozzászólás?