You are currently viewing Aka Akasaka, a Kaguya-sama alkotója visszalép a mangarajzolástól, hogy az írásra koncentrálhasson

Aka Akasaka, a Kaguya-sama alkotója visszalép a mangarajzolástól, hogy az írásra koncentrálhasson

Kaguya-sama: Love is War című manga alkotója, Aka Akasaka csütörtökön bejelentette, hogy nem kíván tovább mangaművészként dolgozni, és ezentúl kizárólag az írásra fog koncentrálni. (Akasaka a “gensaku” szót használja, ami szó szerint “eredeti művet” jelent, de a mangakészítés kontextusában a manga történetének megírását jelenti, szemben a rajzolással.) Kaguya-sama a célja: Love is War az utolsó olyan manga, amelynek rajzolásáért ő volt felelős.

Hozzátette, hogy továbbra is tervezi, hogy kikapcsolódásként, hobbiból rajzoljon.

Azt is megjegyezte, hogy míg Kaguya-sama: Love is War nemrég szerdán ért véget, a manga némi utalással zárult, és hogy azon dolgozik, hogy “a lehető legjobb módon” tegye jóvá ezt az utalást.
Akasaka az utóbbi években inkább a mások által rajzolt mangák írására koncentrált, mint például az Oshi no Ko, amelyet Mengo Yokoyari rajzol. Korábban ő rajzolta a Sayonara Piano Sonata mangát is, amelyet Hikaru Sugii írt. Az év elején a Shueisha Young Jump magazinja meghallgatást tartott egy új mangaművész keresésére, ahol lehetőség nyílt arra, hogy Akasakával együtt dolgozzon egy új mangán.

Akasaka indította a Kaguya-samát: Love is War című mangát a Shueisha Miracle Jump magazinjában 2015 májusában, de 2016 márciusában átkerült a Young Jumphoz. A manga szerdán ért véget. A Shueisha október 19-én adta ki a manga 27., összeállított kötetét, a 28. kötetet pedig december 19-én adja ki.

Akasaka és Yokoyari (Scum’s Wish) 2020 áprilisában indította el az Oshi no Ko mangát a Young Jumpban. A Shueisha MANGA Plus szolgáltatása angol nyelven adja ki a mangát. A Shueisha október 19-én jelentette meg a manga kilencedik, összeállított könyvkötetét. A Yen Press licencelte a mangát. A manga egy készülő anime ihletője is.

Vélemény, hozzászólás?