You are currently viewing A Sony megvásárolta a Crunchyroll-t 1,175 milliárd dollárért az AT&T-től

A Sony megvásárolta a Crunchyroll-t 1,175 milliárd dollárért az AT&T-től

A vállalat azt tervezi, hogy minél hamarabb “egységes” anime-élményt hozzon létre. 

Most már hivatalos. A Sony mostantól a Crunchyroll és a Funimation tulajdonosa. A Sony Pictures részlege hétfőn zárta le az 1,175 milliárd dolláros felvásárlást. És most, hogy az ügy lezárult, Tony Vinciquerra, a Sony Pictures vezérigazgatója elmondta, hogy a vállalat célja, hogy “minél hamarabb egységes anime előfizetési élményt hozzon létre”. 

A Sony nem árulta el, hogy ez milyen hamar valósulhat meg, és hogy ez az “élmény” milyen formában fog megjelenni. Egyelőre a Funimation és a Crunchyroll külön streaming platformként fog tovább létezni és kevés részletet közölnek arról, hogy az üzlet mit jelent az előfizetők számára. 

crunchyroll

“A Crunchyroll csatlakozásával soha nem látott lehetőségünk nyílik arra, hogy az anime rajongókat úgy szolgáljuk ki, mint eddig még soha, és az anime élményt bármilyen platformon elérhetővé tegyük, amit csak akarnak, legyen az mozi, esemény, otthoni szórakoztatás, játék, streaming, lineáris TV – mindenhol és minden módon, ahol a rajongók az anime élményt szeretnék megtapasztalni” – mondta Vinciquerra. 

A Sony először 2020 végén jelentette be, hogy felvásárolja a Crunchyrollt az AT&T-től. Akkor a szolgáltatás azt mondta, hogy 3 millió előfizetője és több mint 90 millió regisztrált felhasználója van több, mint 200 országban. Kevesebb, mint egy évvel később a Crunchyroll megjegyzi, hogy ezek a számok 5 millióra, illetve 120 millióra nőttek. 

Nem csoda, hogy ennyi pénzt kiadnak érte, hiszen csak a Demon Slayer film majdnem 40 milliárd yen bevételt hozott

Vélemény, hozzászólás?