You are currently viewing A nem eredeti tartalmakat nehezebb lesz megtalálni a Google új frissítése miatt

A nem eredeti tartalmakat nehezebb lesz megtalálni a Google új frissítése miatt

A Google frissítette DMCA szabályzatát, amelyet 2012-ben hozott létre. A Google új frissítése szerint nehezebb lesz megtalálni a nem eredeti tartalmakat (köztük az animéket is) a Google keresőjében. 

A Google új irányelve szerint, ha egy weboldal sok DMCA-s strike-ot kap a szerzői jogtulajdonosoktól, akkor a Google az említett weboldal 89%-kal kevésbé láthatóvá teszi. 

Hogyan fogja ez megváltoztatni az anime-kalózkodást? 

Azoknak az anime rajongóknak, akik kedvenc sorozatukat egy illegális weboldalon nézik, gondot okozhat ez a frissítés. Ha Ön is azok közé a rajongók közé tartozik, akik a Google keresősávjába beírva keresik a legújabb anime epizódokat, előfordulhat, hogy nem talál találatot, vagy kedvenc anime weboldala eltűnik a keresési találatok közül. 

Ha azonban közvetlenül a weboldalra megy, anélkül, hogy a Google-on keresne rá, akkor szerencséje van, mert a Google csak a saját keresőmotorjából tudja eltávolítani az URL-eket vagy weboldalakat, de ezek a weboldalak továbbra is láthatóak lehetnek, ha egy másik keresőmotort használ. Azért javasoljuk, hogy az anime nézéséhez használd a hivatalos streaming szolgáltatásokat, mint például a Crunchyroll vagy a Funimation, hogy támogasd a kedvenc anime stúdióidat és mangaszerzőidet. 

Íme a Google hivatalos közleménye: 

Kifejlesztettünk egy “leminősítési jelzést” a Google kereső számára, amelynek hatására azok a webhelyek, amelyekről nagyszámú érvényes eltávolítási értesítést kaptunk, sokkal alacsonyabban jelennek meg a keresési eredményekben. A jogsértő oldalak számára sokkal nehezebbé tettük a leminősítés elkerülését azzal, hogy új domainre irányítják át az embereket. Végezetül a kereső leminősítési jelének javítása érdekében a DMCA-értesítésekhez hozzáadtuk a “még színházban/előzetes kiadásban” jelzőt az ilyen tartalmakkal kapcsolatos DMCA-értesítésekhez. Amikor egy webhelyet leminősítünk, a Google kereső által küldött forgalom átlagosan 89%-kal csökken.” 

Továbbá, a Google egy másik lehetőséget is hozzáadott a DMCA-Strike-hoz “still-in-theaters/prerelease” néven. Ez az új opció lehetővé teszi a szerzői jogtulajdonosok számára, hogy DMCA értesítést küldjenek a kiszivárogtatásokat stb. közzétevő webhelyeknek. Ide tartoznak azok a mangás weboldalak is, amelyek korai kiszivárogtatásokat/paneleket tesznek közzé a hivatalos fejezetek megjelenése előtt. 

Vélemény, hozzászólás?