You are currently viewing A Dragon Ball Super manga új fejezettel tér vissza decemberben

A Dragon Ball Super manga új fejezettel tér vissza decemberben

A Dragon Ball Super manga új történetszála decemberben kezdődik a 88. fejezet megjelenésével. Egy hivatalos magazinhirdetés szerint, amely feltehetően a Shueisha V Jump magazinjából származik, a Dragon Ball Super 88. fejezete december 20-án jelenik meg. A fejezet egy vadonatúj ívet indít, amely közvetlen előzményként szolgál az év elején bemutatott Dragon Ball Super: Super Hero című animefilm eseményeihez. Ez az új ív nyilvánvalóan nagyban összpontosít Goten és Trunks duójára, de Gohan és Piccolo is kulcsszereplők lesznek.

A legendás Akira Toriyama által írt és Toyotarou által illusztrált Dragon Ball Super eredetileg 2015-ben jelent meg. A manga Toriyama eredeti Dragon Ball-mangájának folytatása, amely 1984 és 1995 között 519 fejezeten keresztül – 42 kötetben – jelent meg. A Dragon Ball Super eddig 87 fejezetet jelentetett meg a V Jumpban, az első 84 fejezetet eddig 19 tankōbon kötetben gyűjtötték össze.

A Dragon Ballhoz hasonlóan a Dragon Ball Super is kapott egy anime adaptációt, amely 2015 és 2017 között összesen 131 epizódon keresztül futott. A Dragon Ball Super: Broly című játékfilmet 2018-ban mutatták be a mozikban. Ezt követte a folytatás, a már említett Super Hero, amely tavaly júniusban mutatkozott be Japánban, mielőtt augusztusban világszerte is megjelent volna.

“A Vörös Szalag Hadsereget egykor Son Goku pusztította el” – olvasható a nemrég megjelent film hivatalos szinopszisában. “A szellemét továbbvivő egyének létrehozták a végső androidokat, Gamma 1-et és Gamma 2-t. Ez a két android “Szuperhősöknek” hívja magát. Megtámadják Piccolót és Gohant… Mi az Új Vörös Szalag Hadsereg célja? A közelgő veszélyben itt az ideje, hogy felébredj, Szuperhős!”

Amellett, hogy ez a második film, amely a Dragon Ball Super márkanevet viseli, a Super Hero egyben a 21. Dragon Ball animefilm is. A film jelentős kasszasikert aratott, 124,6 millió dollárt keresett világszerte, és ezzel a második legnagyobb bevételt hozó Dragon Ball-film lett a Broly mögött. Ennek ellenére a Super Hero az Egyesült Államokban megelőzte a Broly-t.

Vélemény, hozzászólás?