You are currently viewing 10 Isekai OP főszereplővel

10 Isekai OP főszereplővel

Most, hogy véget ért a Mushoku Tensei 1. évada, és még előreláthatóan nagyon messze van a 2. évad, készítettünk egy 10-es listát, ahol a Mushoku Tensei-hez hasonló animéket találhattok.

Wise Man’s Grandchild
Kenja no Mago

Wise Man’s Grandchild

A Wise Man’s Grandchild az egyik olyan általános isekai, ahol a főhős meghal egy balesetben, majd egy másik világban reinkarnálódik, hogy elképesztő képességekkel rendelkezzen. Merlin, a hős, aki megmentette a királyságot és bölcs emberként ismert, felnevelte ennek az isekai animének a főszereplőjét, Shin Wolfordot. Emiatt Merlin néhány erejét és technikáját örökli, ami legyőzhetetlenné teszi őt. Amikor 15 éves lesz, beiratkozik az akadémiára, ahol megismerkedik leendő barátaival és szerelmével.  

Mivel a saját képességei és a barátaié között hatalmas a szakadék, úgy dönt, hogy kiképzi őket. Ez az anime tartalmaz egy nagyon aranyos romantikus szálat is. Tehát ha szereted az isekai-t egy OP főszereplővel, ahol a főszereplő segít a barátain, és rendkívül tehetséges, akkor ez az anime neked való. Nézd meg az alábbi trailert: 

Szinopszis: 
Egy fiatalember autóbalesetben meghal, és egy varázslatos új világban születik újjá. Az öreg, de bölcs Merlin megtalálja a fiút, elnevezi Shinnek, csecsemőkorától kezdve felneveli, és útközben harcra és hatalmas varázslatokra tanítja. 15 évvel később Shin készen áll arra, hogy egyedül járja be a világot, de Merlin elfelejtett megtanítani neki valami fontosat – a józan észt! 

Log Horizon 

log-horizon

Egy nap Japánban több mint 30 ezer japán játékos hirtelen eltűnik. Amikor felébrednek, egy játékban találják magukat, amit játszottak, az “Elder Tale”-ben. Egyikük Shiroe, egy szociálisan esetlen egyetemista. Shiroe gyakorlott veterán a játékban, mivel középiskolás kora óta játszik a játékkal. A játékban való jártassága és a politikatudományi ismeretei miatt egyből nekiáll létrehozni egy kormányt, hogy egyesítse a játékban rekedt játékosokat. Az főszereplő ebben az anime-ban az intelligencia és a taktika tekintetében OP, és minden képességét és tudását felhasználva győzi le az akadályokat. 

Ha egy isekai anime-t szeretnél egy intelligens OP főszereplő-vel, akkor ez a sorozat neked való. Nézd meg az alábbi trailert: 

Szinopszis: 
Egy nap, miközben az Elder Tales online játékkal játszanak, 30.000 játékos hirtelen egy másik világban találja magát. Ott marad a nyolc éve veterán játékos Shiroe is. A csapdába esett játékosok még életben vannak, de harcban maradnak a szörnyekkel. A játékosok nem értik, mi történt velük, és Tokió legnagyobb városába, Akibába menekülnek, ahol káoszba kerülnek. Az egykor magányos életmódjára büszke Shiroe régi barátjával, Naotsuguval, a női bérgyilkossal, Akatsukival és másokkal megalakítja a Log Horizon nevű céhet.  

No Game No Life 

no-game-no-life

A No Game no Life egy nagyon egyedi isekai, mert nem egy főszereplő körül forog, akinek fizikailag kell harcolnia más lényekkel. Ehelyett az új világ csak a játékokra koncentrál, és amikor harcolni kell, azt egy játék segítségével kell megtenned. Ez az anime egy isekai egy okos főszereplővel, aki szakértője a játékoknak, ami őt OP-vé teszi abban a világban, ahol a hugával együtt (aki vitathatatlanul még jobban OP) isekai-olták. A No Game No Life nagyon érdekes, mert nem tudod megjósolni, hogy mi fog történni, mivel mindenféle játékot tartalmaz. Már így is elég nehéz túlélniük a fantasy játékokat, miközben varázs erejük. Ráadásul az ellenfelek bármilyen eszközt bevetnek a győzelem érdekében, függetlenül attól, hogy az csalás. 

Az főszereplőnek tényleg van néhány őrült ötlete, amire egy normális ember nem igazán gondolna, ami őt és az animét különlegessé teszi. Szóval, ha egy nagyon egyedi isekai-t szeretnél OP főszereplővel, a No Game No Life tökéletes neked. 

Szinopszis: 
Mindketten NEET-ek és Hikikomorik… de az interneten a zseniális gamer testvérek, Sora és Shiro a legyőzhetetlen “__” (üres) néven ismertek. Sora és Shiro tehetsége és képességei annyira abnormálisan jók, hogy már városi legendának számítanak. Egy nap megjelenik előttük egy fiatal fiú, Teto, aki azt állítja magáról, hogy ő az “isten”. 

Overlord 

overlord

Ha már a DMMORPG világáról beszélünk, akkor ez az anime nagyon izgalmas lesz! Az YGGDRASIL nevű DMMORPG azonnali sikere után, a rendkívül élethű virtuális interakció miatt, eljött az idő, hogy végleg véget vessenek a játéknak. Momonga, a mindenható 41 Legfelsőbb Lény közül azonban a mester és a leghatalmasabb, és a céhben egyedül maradt játékos, Ainz Ooal Gown maradt a játék utolsó óráira, hogy felidézzen minden pillanatot. Hamarosan rájön, hogy a játék immár az ő új valóságává vált. 

Játékos karakterével és a barátaival való kapcsolatfelvételre való képtelenséggel magába zárkózva halad előre az NPC karaktereivel, hogy megtudja az igazságot az új világáról, miközben tulajdonképpen az egész világgal háborúba ál, és remélhetőleg találkozik olyan emberekkel, akiknek ugyanez a sors jutott! Az Overlord egy fergeteges anime, amely változatos személyiségekkel érkezik. A főszereplő Ainz Ooal Gown analitikus és alapos, kitűnően tudja vezetni csapatait, és még végtelen számú képességet is képes megtanulni a “Sötét bölcsesség” képességének köszönhetően. Annak ellenére, hogy egyedül van, társai nagyon szeretik őt, különösen a felügyelője, Albedo és a 11. emelet őrzője, Shalltear Bloodfallen, aki Momonga szívéért és hűségéért küzd. 

Szinopszis:  
Amikor egy népszerű MMORPG-t végleg bezárnak, a veterán játékos Momonga nem hajlandó kijelentkezni. Amikor az NPC-k saját személyiséget és elmét kezdenek kifejleszteni, úgy dönt, hogy a játék új overlordjaként kamatoztatja képességeit. 

The Devil is a part timer 
Hataraku Maou-sama!

Devil is a part timer

A “The Devil Is a Part-TImer” tulajdonképpen egy fordított isekai anime. Aki nem tudná, a fordított isekai az, amikor a főszereplő egy másik világból a Földre transzportálódik. Ennek a fordított isekai animének a főszereplője az Ente Isla démoni ura, és ő tényleg OP. A főhős, Emilia Justina majdnem legyőzte, és hűséges szolgájával együtt a Földre szökött. Most egy étteremben dolgozik részmunkaidőben, mert pénzre van szüksége. Úgy tűnik azonban, hogy a hős követte őt a Földre, és különböző események miatt közös ellenségre találtak. Így végül együtt harcoltak, egymás hátát védve. Bár ez nem változtat azon a tényen, hogy még mindig ellenségek, de nem igazán tudnak zűrzavart kelteni a Földön. 

Ahogy telik az idő, lassan közelebb kerülnek egymáshoz, anélkül, hogy észrevennék. Az anime nézése közben elgondolkodhatunk azon, hogy vajon a két főszereplő között lesz-e románc a jövőben. Ez azt jelenti, hogy ebben az animében még van egy másik lány (normális ember, aki a Földön él), akivel találkoznak. A neve Chiho és ő a démonúr munkatársa. Chiho nagyban befolyásolja a The Devil Is a Part-timer történetét. Az anime minden ívében és jelenetében benne van, még akkor is, amikor a démonúr Maou vagy Emi döntéseket hoz, mindig figyelembe veszik Chiho helyzetét.  

Szóval, ha egy fordított isekai anime-t szeretnél egy OP főszereplővel, amiben egy potenciális románc is benne van, akkor ez a sorozat csak neked való. Nézd meg az alábbi trailert: 

Szinopszis: 
A Demon lord centikre van attól, hogy meghódítsa a világot, de egy hős meghiúsította a tervet, ezek után a modernkori Tokióban találja magát. Mivel az ördögnek nincsenek valós képességei, kénytelen egy gyorsétteremben hamburgereket sütni, hogy megéljen a pénzéből! Hogy a világuralom további terveit meghiúsítsa, a hős az ördög nyomába ered, és elvállalja egy telemarketinges alantas feladatait. 

The Misfit of Demon King Academy 
Maou Gakuin no Futekigousha: Shijou Saikyou no Maou no Shiso, Tensei shite Shison-tachi no Gakkou e Kayou

misfit-of-demon-king-academy

Ez az anime nagyon trükkös abból a szempontból, hogy isekai-e vagy sem. Állítólag Anos Voldigoad démonkirály 2000 év után reinkarnálódott a saját világában. Azonban ez nem ugyanaz a világ, mint ami, mert egy bizonyos személy megváltoztatta a világ rendjét, így a halála után pár évvel új világot teremtett. Mivel Anos Voldigoad a démonkirály, adott, hogy ő a legerősebb élő démon a démonbirodalomban. Mágiája minden más lényt felülmúl, és ha akarja, egy egész várat képes lerombolni. Emellett könnyedén képes feltámasztani a halottakat és feltárni néhány rejtélyt. Vannak olyan varázslatok, amiket csak ő tud. Az anime története Anos körül forog, beosztottjaival, Misával és Sasha Necron-nal együtt. Fel akarják deríteni a rejtélyt, hogy az emberek miért nem ismerik a nevét, és miért imádnak helyette egy másik démonkirályt. 

Ebben az animében is van egy románc, de ez a sorozat mellékszereplői között zajlik. Szóval, ha érdekel egy akció-misztikus isekai anime, ahol az OP főszereplőben egy szemernyi gyengeséget sem láthatsz, akkor érdemes adni neki egy esélyt. Nézd meg az alábbi trailert: 

Szinopszis:  
Anos Voldigord egy zsarnoki Démonkirály volt, aki gyilkolta az embereket, a szellemeket, sőt még az isteneket is, de megunta az örökös háborúskodást, és egy békés világról álmodozva reinkarnálódott. Ami azonban 2000 év után reinkarnációjában várt rá, azok a leszármazottak voltak, akik túl gyengék lettek, miután hozzászoktak a békéhez, és mindenféle mágia, ami a végletekig romlott. Anos belép a Démonkirály Akadémiára, amely összegyűjti és oktatja azokat, akiket a Démonkirály reinkarnációjának tekintenek, de az akadémia nem tudta átlátni valódi képességeit, és végül alkalmatlannak bélyegzik.  

Cautious Hero: The Hero Is Overpowered but Overly Cautious
Shinchou Yuusha: Kono Yuusha ga Ore Tueee Kuse ni Shinchou Sugiru

cautious-hero

A Hero Is Overpowered but Overly Cautious, vagy röviden Cautious Hero egy újabb egyedi isekai anime, OP főszereplőjével és jó cselekményével együtt. Ristarte istennő megidézi Seiyát, hogy legyőzze egy bizonyos S-rang nehézségű világ démonurát. Ő azonban hihetetlenül óvatos, olyannyira, hogy minden alkalommal edzenie kell, amikor új helyre készülnek. Néha több mint három napba telik, mire befejezi az edzést, mert túlságosan óvatos. Rögtön az elején még arra is rengeteg időt és energiát fordít, hogy megöljön egy slime-ot és még az egyik legerősebb varázslatát is beveti, hogy számos alkalommal biztosítsa annak halálát. 

Seiya rengeteg manával rendelkezik, de még ha csak egy kis darabot is költ belőle, akkor is nagyon figyel rá. Több beosztottat is kap, és a maga módján tényleg törődik velük. Bár nem jó abban, hogy kimutassa a valódi érzéseit. Van benne romantika és néhány meglepetés is, mindenképpen érdemes megnézni! Az alábbiakban megnézheted a trailert: 

Szinopszis:  
Gaeabrande világában Ristarte istennőnek az a feladata, hogy megidézzen egy hőst, hogy megmentse a világát. A hős, Seiya Ryuuguuin, egy Túlságosan óvatos hős, aki megszállottja az edzésnek és a páncélok vásárlásának, mielőtt elindulna az alacsony szintű lényekkel szemben. Egyszerűen csak egy-egy túlságosan óvatos küldetés vár erre a legyőzhetetlen hősre! 

That Time I Got Reincarnated as a Slime 

That time i reincarnated as a slime

Miután szúrt sebet szenvedett, a 37 éves fizetéses Mikami Satoru egy fantáziavilágba reinkarnálódik, mint egy szörnyeteg – egy slime-ként. Végül összebarátkozik egy hatalmas (tsundere) sárkánnyal, és felveszi a Rimuru Tempest nevet. Bár gyakran alacsony szintű nyálkaszörnynek tekintik, Rimuru még mindig rendelkezik emberi értékekkel. Ráadásul van néhány praktikus képessége, amivel képes más szörnyeket és azok erejét megenni, elnyelni és utánozni. Képes legyőzni még a Katasztrófa rangú szörnyeket is, ami olyan fenyegetés, amivel szemben a kis nemzeteknek általában esélyük sincs! Különböző fajú és képességű megbízható szövetségesekkel is találkozik. Utazása során Rimuru rendkívülivé válik, ahogy a semmiből felépíti saját barátságos szörnynemzetét. Ez azt is jelenti, hogy nagyobb akadályokat, ellenségeket, országokat és démonurakat kell legyőznie. 

A sorozat egyik csúcspontja természetesen Rimuru egyedi karaktere. Egy másik dolog Rimuruval kapcsolatban, hogy bár nincs neme, sokan (főleg a lányok) valójában nagyon szeretik őt. Ha szeretnél egy isekai anime-t egy OP főszereplővel, lenyűgöző és epikus világépítéssel, képességfákkal, csatákkal, érzésekkel és szórakoztató humorral – akkor ezt a sorozatot mindenképpen fel kell venned a nézési listádra. 

Szinopszis: 
Mikami Satoru vállalati dolgozót leszúrja egy random gyilkos, és egy alternatív világban születik újjá. Ám kiderül, hogy egy slime-ként születik újjá! Ebbe az új világba dobva, Rimuru néven kezdi meg a küldetését, hogy egy olyan világot hozzon létre, amely minden faj számára befogadó. 

Rising of the Shield Hero 
Tate no Yuusha no Nariagari

the-rising-of-the-shield-hero

Ennek az isekai animének igazán sötét cselekménye van. Négy embert idéznek meg különböző világokból, hogy megküzdjenek a Katasztrófa Hullámaival és hősökké váljanak. A sorozat főszereplőjét, Naofumi Iwatani-t egy másik világba idézték, hogy a Pajzs Hős legyen a másik három, a Lándzsa, az Íj és a Kard Hősével együtt. Sajnos hamarosan nagy kudarcot szenved, és végül nehezen indul. Ez azonban segít neki abban, hogy erősebbé váljon, és egy egyedülálló csapatot szerezzen. Azért is szórakoztató nézni, mert Naofumi gyenge szörnyekkel fenyegeti az őt eláruló embereket. 

Naofumi nagyon jószívű ember volt, és képes volt saját csapatot alapítani annak ellenére, hogy az emberek kitaszítottként kezelték. Azt az utat követi, amit akar, és lassan megnyílik a csapata felé, és újra hisz az emberekben. A Rising of the Shield Hero az egyik legjobb isekai. Minden egyes szereplőnek megvan a maga fejlődése. Van egy kis romantika is az animében, de alig lehet észrevenni. Rengeteg rejtély is van, ami a sorozat végén eldobhatja az agyad, szóval készülj fel rá, ha meg akarod nézni a sorozatot. Az alábbiakban megnézheted a trailert is: 

 Szinopszis: 
Iwatani Naofumi, egy átlagos otaku, a könyvtárban talál egy könyvet, amely egy másik világba idézi őt. Azt a feladatot kapja, hogy a Négy Kardinális Hős egyikeként egyesítse a kardot, a lándzsát és az íjat, és a Pajzs Hőseként harcoljon a Katasztrófa Hullámai ellen. A nagy kaland kilátásától izgatottan Naofumi elindul a csapatával. Csupán néhány nappal később azonban elárulják, és elveszíti minden pénzét, méltóságát és tiszteletét. Mivel már senkiben sem tud megbízni, felfogad egy Raphtalia nevű rabszolgát, és felveszi a harcot a Hullámokkal és a világgal. De vajon tényleg megtalálja a módját, hogy megdöntse ezt a kétségbeejtő helyzetet? 

Problem Children Are Coming From Another World, Aren’t They? 
Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo?

mondaiji

Azt mondanám, hogy a Mondaiji rendelkezik a legerősebb OP főszereplővel a létező összes isekai anime között, mert a főszereplő képes elpusztítani a karakterek erejét. Izayoi, a sorozat főszereplője Asukával és Yooval együtt egy másik világba lett idézve. Mindannyian egyedi képességekkel rendelkeznek és különböző világokból érkeztek. Izayoi egy kézzel képes elpusztítani mindent. Úgy is képes elpusztítani dolgokat, hogy valamit nagyon nagy erővel elhajít, mintha a keze egy ágyú lenne. Az ütései és rúgásai még egy istent is képesek legyőzni. Asuka képes irányítani más emberek elméjét, míg Yo képes beszélni az állatokkal, és azt is tudja másolni, ahogy azok mozognak, ami nagyon hasznos a harcban. A Mondaiji nagyon érdekes, mert az új világ a játékok elveit használja, hasonlóan a No Game, No Life-hoz. Ebben a világban csak azok az emberek élhetnek, akik egyedi képességekkel rendelkeznek. Ezért a játék a felek összecsapására vonatkozik, és az emberek meg is halhatnak. 

A különböző karakterek különböző, a Földön ismert mítoszokat és fantáziákat is képviselnek, mint például a hamelni patkányfogó, vagy a Halloweent. Amikor a karakterek harcba indulnak ezekkel a lényekkel, először fel kell fedniük az általuk képviselt mítosz rejtélyét, hogy legyőzhessék őket. Néhány valódi isten is él a fantáziavilágban, mint például Indra és Buddha. Három waifu is van ebben az isekai animében, és az egyikük egy nyuszilány. A sorozatnak vannak komikus jelenetei is, különösen azért, mert a főszereplők “problémás gyerekek”, ami azt jelenti, hogy mindig rosszban sántikáltak, így a nyuszilány kénytelen volt fegyelmezni és babusgatni őket. Szóval, ha érdekel egy isekai anime, ahol a világ különböző mítoszai találkoznak egy OP, de problémás főszereplővel, akkor nézd meg a Mondaijit.  

Szinopszis: 
Három problémás gyerek – Sakamaki Izayoi, Kudou Asuka és Kasukabe You – hirtelen meghívást kap egy másik világba, amit “Kis Kert” néven ismernek, egy Fekete Nyúl nevű lánytól. Harcok, nevetés, szexepil… minden megengedett ebben az új világban! 

Vélemény, hozzászólás?