You are currently viewing 10 anime sorozat, ami abszolút nem jutott sehova a végére

10 anime sorozat, ami abszolút nem jutott sehova a végére

Nem minden anime-sorozat nyújt szilárd, kielégítő befejezést. Némelyik úgy ér véget, hogy nem old meg semmit, és ez a rajongóknak nem feltétlenül tetszik.

A japán anime világa mindig készen áll arra, hogy hihetetlen történetet nyújtson bármely filmes műfaj rajongóinak. Aki szívből jövő romantikára vágyik, kipróbálhatja az olyan tuti slágereket, mint a Toradora! és a Fruits Basket, míg az akciórajongóknak a Demon Slayer és a Tokyo Revengers. Ezek a nagyszerű anime-sorozatok gyakran olyan fantasztikus befejezést nyújtanak, amely még évek múlva is megmarad a nézőkben, és a rajongók vágyakozni fognak a folytatásra.

A nagyszerű befejezés minden történet fontos eleme, de sajnos néhány anime sorozat nem teljesíti ezt. Az anime végére világossá válik, hogy a cselekmény csak körbe-körbe járt, vagy alig létezett. Sok esetben az eredeti manga folytatja a történetet, és a cselekményt továbbviszi valahová, de a kizárólag anime-rajongók biztosan csalódottak lesznek egy olyan történet miatt, amely nem sokat kezdett magával.

10.

My Isekai Life

My Isekai Life

Igaz, hogy a My Isekai Life történetében a Kék Hold szekta fenyegetése izgalmas csúcspontot ért el, amelynek során a főhős Yuji és barátai harcoltak a mindenható bölcs ellen, aki az egész világot el akarta pusztítani. De a Kék Hold szekta még mindig létezik, és a fenyegetés továbbra is fennáll. Yuji ismét ott van, ahonnan elindult.

Ami még rosszabb, Yuji az Angus steak iránti szeretetén kívül nulla jellemfejlődést vagy fejlődést tapasztalt, és a világépítés is minimális volt. Yujinak nincs semmi, ami felé törekedhetne, vagy ami elől menekülhetne, így egy pont után a vándorlása ebben a fantáziaországban elég értelmetlennek tűnik.

9.

Shikimori’s Not Just A Cutie

Shikimori’s Not Just A Cutie

A Shikimori’s Not Just a Cutie című rom-com anime egy élénk, erős akaratú hősnőt mutat be, aki akár a következő Marin Kitagawa is lehetett volna, de nem sikerült neki, ahogy a Shikimori anime egészének sem. Ez az egyik olyan slice-of-life anime sorozat, amely inkább olyan, mint egy kibővített The Sims játék.

A Shikimori szereplői mind mondanak dolgokat, tesznek dolgokat, és vannak romantikus érzéseik, de ez a 12 epizód nem igazán állt össze semmivé. Mire a végkifejlet lepergett, nem sok minden változott azon kívül, hogy néhány új karaktert, például Shikimori tsundere nagytestvérét és egy kék hajú szerelmi riválist is hozzáadtak.

8.

My Senpai Is Annoying

My Senpai Is Annoying

A My Senpai is Annoying egy bájos, de végül iránytalan josei anime-sorozat az apró, de szívós irodai dolgozóról, Futaba Igarashiról. Ő egy junior értékesítési képviselő a cégénél, és Futaba alig várja, hogy bizonyítson, leginkább ellenszenves, de kedves munkatársának, Harumi Takedának.

A My Senpai is Annoying-nak megvannak a maga pillanatai, de az első évad után nem sok minden változott, eltekintve attól, hogy két mellékszereplő megtette az első lépéseket az egymásra találás felé. Futaba eközben keveset tudott felmutatni az első évadban készült 12 epizódnyi munkájáért.

7.

Girlfriend, Girlfriend

Girlfriend, Girlfriend

A Girlfriend, Girlfriend című rövid romantikus komédia végül kap egy második évadot, de jelen állás szerint nagyon kevés történt a cselekménnyel azon kívül, hogy a főszereplő háremét új lányokkal bővítették. A 2. évad talán továbbviszi a cselekményt valahová, de az is lehet, hogy mégsem.

Naoya a szóban forgó férfi főszereplő, aki elkötelezett barátnője, Saki Saki iránt, miközben nagyvonalúan helyet biztosít az életében a dandár Nagisa Minase-nak, akit Saki Saki csak nehezen tud elviselni. A Girlfriend, Girlfriend azonban még két újabb lány csatlakozásával is csak körbe-körbe járt.

6.

TONIKAWA: Over The Moon For You

TONIKAWA: Over The Moon For You

A TONIKAWA: Over the Moon For You egy újabb romantikus anime, amely túlságosan jól szórakozott a saját üdítő cukiságán, és elfelejtett eljutni valahová. Lehet, hogy az eredeti manga folytatódik, de a TONIKAWA lassú tempóban halad előre.

Ez az anime leginkább az ártatlan Nasa Yuzaki és titokzatos új menyasszonya, Tsukasa meghitt, romantikus bohóckodásáról szól. Még egy közös nyaralásra is elmennek, ahonnan visszatérve azt látják, hogy a lakásuk leégett, de végül nem sok minden változott. És Tsukasa rejtélye sem vezet sehová.

5.

My Next Life As A Villainess

My Next Life As A Villainess

Egyrészt a My Next Life as a Villainess cselekménye teljesen körkörössé vált, de a főszereplő Katarina Claesnek végig ez volt a terve. Katarina, mint újjászületett antagonista, nem engedheti, hogy Fortune Lover cselekménye a végére érjen, különben saját végzetével kell szembenéznie. Így hát megállította a cselekményt a maga útján.

Ehelyett Katarina egy ártatlan koedukált baráti hárem középpontja, és ha Katarina eléri, amit akar, akkor a dolgok örökre így maradnak, és Fortune Lover cselszövése szünetelni fog. Más konfliktusok is felmerülnek, de összességében a Fortune Lover cselekménye befagyasztva van, és ugyanez igaz magára az animére is.

4.

Magical Sempai

Magical Sempai

A rövid, félhomályos középiskolai anime Magical Sempai eléggé csupasz volt, olyannyira, hogy a főszereplőknek még nevük sem volt, beleértve az ezüsthajú női főszereplőt és új férfi barátját, akit egyszerűen csak Assistant-kun néven ismertek. Még egy jelképes romantikus mellékszál sem volt.

Ennek a rövid animének megvan a maga varázsa, de aki emlékezetes cselekményt vagy szilárd drámát vár, az hagyja ki. A Magical Sempai epizódjai a női főszereplő humoros balhéiról szólnak a színpadi mágiával, és nem sok minden másról, és az új karakterek hozzáadása nagyon keveset változtatott.

3.

Love Is Like A Cocktail

Love Is Like A Cocktail

A legtöbb esetben a “a cselekmény nem vezetett sehova” egyfajta kritika egy tévésorozat vagy mangasorozat esetében, de néhány sorozat valójában jobb lett ettől. Az egyszerű, iyashikei slice-of-life anime sorozatok azért jobbak, mert nincs igazi cselekményük vagy konfliktusuk. Ehelyett a mindennapi élet szeszélyes örömeiről szólnak.

Ez a bájos kis anime a szorgalmas Chisatóról szól, aki alig várja, hogy férje, Sora elkészítse neki a legújabb kevert italokat és koktélokat. Minden mini-epizód teljes egészében a legújabb italról szól, amit Sora készít imádott feleségének, és ennyi kell a Love is Like a Cocktail cselekményéhez.

2.

Senryu Girl

Senryu Girl

A Senryu Girl egy tisztességes rom-com anime, amely a Komi Can’t Communicate rajongóinak is tetszeni fog, mivel közös a feltevésük, miszerint a kedves, de csendes női főszereplő általában írással kommunikál. Ez Nanako és új férfi barátja, a megjavult bűnöző Eiji Busujima mindennapi története.

A Senryu Girlben nem sok említésre méltó dolog történik. Csak 12 rövid epizódnyi ártatlan, egészséges szórakozás, és a főszereplők messze vannak attól, hogy kijelentsék: “Szeretlek”. Ez nem fogja kielégíteni az olyan tartalmasabb románcok rajongóit, mint a Fruits Basket, de azért könnyedén nézhető.

1.

When Will Ayumu Make His Move?

When Will Ayumu Make His Move?

A When Will Ayumu Make His Move? egy másik romantikus-komikus anime, amely jól szórakozott a központi feltevésén, de nem volt elég bátorsága ahhoz, hogy valóban el is menjen vele valahová. A 11. epizódra úgy tűnt, hogy a hatere fiú, Ayumu Takeda szerelmet vall álmai lányának, Urushi Yaotome-nak, de ez egyszerűen nem történt meg.

Ehelyett ők ketten élvezték a közös shogi-játékot, és a románc sosem volt elég tartalmas ahhoz, hogy igazán előrevigye a cselekményt. A befejezés aligha volt befejezés, csak egy megállóhely, ahol nem történt semmi új. Ez a romantikus shogi-játék csak húzódik és húzódik.

Vélemény, hozzászólás?